Ingrediënten
- 6 eieren
- bloem
- 300 g paneermeel
- 50 g boter
- nootmuskaat (geraspt)
- peper
- zout
Voorbereiding
Stap 1
Kook de aardappelen gaar en giet ze goed af, zodat ze zo droog mogelijk zijn.
Stap 2
Stamp de aardappelen tot een fijne puree, roer de eierdooiers erdoor en kruid af met nootmuskaat en zout. Laat de puree goed afkoelen.
Stap 3
Gebruik een krokettenpers of een spuitzak om de kroketten te maken. Zorg ervoor dat de schaal waarop je de kroketten gaat leggen voldoende bebloemd is. Zijn alle kroketten klaar? Schud dan even met de schaal om ervoor te zorgen dat er op alle kroketten een dun laagje bloem zit.
Stap 4
Vul één schaaltje met paneermeel en één schaaltje met de eiwitten. Klop die laatste los en kruid met peper en zout.
Stap 5
Rol de kroketten nu eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
Stap 6
Bak ze goudbruin in de friteuse in verschillende beurten. Zorg ervoor dat je niet teveel kroketten in één keer in het mandje gooit, want dit verhoogt het risico op openbarsten.