Doorgaan naar artikel
Lamskoteletjes met muntsaus

Lamskoteletjes met muntsaus

 

Ingrediënten

  • Verse muntblaadjes (ongeveer een handvol)
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 ml kokend water
  • 2 eetlepels azijn (bijvoorbeeld witte wijnazijn of appelciderazijn)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 eetlepel olijfolie
  • 4 lamskoteletjes
  • 1 eetlepel boter

Stap 1

Wrijf de muntblaadjes fijn in een mortier.

Stap 2

Los de suiker op in 100 ml kokend water en giet dit over de munt.

Stap 3

Roer er de azijn onder en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Voeg eventueel wat olijfolie toe. Zet opzij.

Stap 5

Laat de boter smelten in een braadpan. Bak de lamskoteletjes 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Dien op met de muntsaus.

Vorige post Volgende bericht