Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 200 g paddenstoelen (bijvoorbeeld champignons of gemengde paddenstoelen)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel bloem
- 250 ml kippenbouillon (warm)
- 100 ml room (bijvoorbeeld kookroom of slagroom)
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 handvol verse tijm- en dragonblaadjes (of 1 theelepel gedroogd)
- 100-150 g verse spinazie, in reepjes gesneden
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld olijfolie)
- Peper en zout naar smaak
Stap 1
Verwarm een scheutje olie en boter in je GreenPan, kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar. Zet ze vervolgens opzij.
Stap 2
Gebruik dezelfde pan om de paddenstoelen te bakken . Schep ze uit de pan en zet ze opzij. Laat de olie en boter in de pan.
Stap 3
Gebruik dezelfde pan, bak er de knoflook in, voeg bloem toe en roer los met een scheutje (warme) kippenbouillon. Voeg de rest van de bouillon en de room toe. Laat kort inkoken en werk af met de parmezaan, tijm- en dragonblaadjes, peper en zout.
Stap 4
Snij de spinazie in fijne repen en voeg toe, samen met de paddenstoelen en de kip. Laat even warm worden en dien op.