Ingrediënten
Zalmburgers:
- 1kg verse zalm
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 1 zoete ui
- 2 grote eieren
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- cayennepeper (naar smaak)
- 2 kopjes broodkruimels
- het sap van 1 citroen
- olie (naar keuze)
Tartaarsaus:
- 1 kopje mayonnaise
- 1/2 kopje gesneden augurken
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1/2 citroen (geperst)
- Peper en zout
Voorbereiding
Zalmburgers
Stap 1
Gebruik een keukenrobot om de zalm fijn te hakken tot je een smeuïge pasta krijgt.
Stap 2
Voeg de overige ingrediënten toe, kruid af naar smaak en kneed de pasta tot burgers. Strijk de burgers in met een beetje olie en bak ze op een middelhoog vuur tot ze een krokant korstje krijgen.
Stap 3
Serveer met een frisse salade, een beetje tartaar en een citroenpartje. Smakelijk!
Tartaarsaus
Stap 1
Mix alle ingrediënten in een kom. Laat afkoelen alvorens te serveren. Voeg de saus toe aan de zalmburgers en werk af met groene kruiden. Smakelijk!
Toon meer