Ingrediënten
- 3 à 4 venkelknollen
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Mosterd
- Honing
- Sap van ½ citroen
- 1 handvol fijngehakte peterselie
- ½ tl chilivlokken
Voorbereiding
Stap 1
Maak de venkel schoon en snij in plakjes van een halve centimeter. Hou het loof van de venkelknollen apart.
Stap 2
Strijk de plakken venkel in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout, en grill ze goudbruin in je grillpan. Zorg ervoor dat je grillpan goed warm is.
Stap 3
Maak ondertussen de mosterddressing. Meng de mosterd, honing, peterselie en het citroensap met 8 eetlepels olijfolie. Roer goed en kruid af met peper, zout en chilivlokken.
Stap 4
Overgiet de gegrilde venkel met de mosterddressing en werk af met het venkelloof.
Toon meer