Doorgaan naar artikel
Gegrilde venkel met mosterd

Gegrilde venkel met mosterd

 

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen (houd het loof apart)
  • Olijfolie (om in te strijken en voor de dressing)
  • Peper en zout

Voor de mosterddressing:

  • 1 eetlepel mosterd (bijv. Dijon)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Sap van ½ citroen
  • Chilivlokken naar smaak

Stap 1

Maak de venkel schoon en snij in plakjes van een halve centimeter. Hou het loof van de venkelknollen apart.

Stap 2

Strijk de plakken venkel in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout, en grill ze goudbruin in je grillpan. Zorg ervoor dat je grillpan goed warm is.

Stap 3

Maak ondertussen de mosterddressing. Meng de mosterd, honing, peterselie en het citroensap met 8 eetlepels olijfolie. Roer goed en kruid af met peper, zout en chilivlokken.

Stap 4

Overgiet de gegrilde venkel met de mosterddressing en werk af met het venkelloof.

Vorige post Volgende bericht