Ingrediënten
- 2 venkelknollen (houd het loof apart)
- Olijfolie (om in te strijken en voor de dressing)
- Peper en zout
Voor de mosterddressing:
- 1 eetlepel mosterd (bijv. Dijon)
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Sap van ½ citroen
- Chilivlokken naar smaak
Stap 1
Maak de venkel schoon en snij in plakjes van een halve centimeter. Hou het loof van de venkelknollen apart.
Stap 2
Strijk de plakken venkel in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout, en grill ze goudbruin in je grillpan. Zorg ervoor dat je grillpan goed warm is.
Stap 3
Maak ondertussen de mosterddressing. Meng de mosterd, honing, peterselie en het citroensap met 8 eetlepels olijfolie. Roer goed en kruid af met peper, zout en chilivlokken.
Stap 4
Overgiet de gegrilde venkel met de mosterddressing en werk af met het venkelloof.