Gegrilde venkel met mosterd

Lekker veggie
30
4

Ingrediënten

  • 3 à 4 venkelknollen
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Mosterd
  • Honing
  • Sap van ½ citroen
  • 1 handvol fijngehakte peterselie
  • ½ tl chilivlokken

Voorbereiding

Stap 1

Maak de venkel schoon en snij in plakjes van een halve centimeter. Hou het loof van de venkelknollen apart.

Stap 2

Strijk de plakken venkel in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout, en grill ze goudbruin in je grillpan. Zorg ervoor dat je grillpan goed warm is.

Stap 3

Maak ondertussen de mosterddressing. Meng de mosterd, honing, peterselie en het citroensap met 8 eetlepels olijfolie. Roer goed en kruid af met peper, zout en chilivlokken.

Stap 4

Overgiet de gegrilde venkel met de mosterddressing en werk af met het venkelloof.

Toon meer