Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 puntpaprika’s
- 4 sjalotjes
- Zout (om vocht te onttrekken)
Voor de marinade:
- 3 eetlepels olijfolie
- Sap van ½ citroen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel honing of ahornsiroop
- 1 eetlepel verse tijm of rozemarijn, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Stap 1
Snijd de aubergine, courgette en puntpaprika’s in lange plakken en de sjalotjes fijn. Leg de plakken in een grote schaal en breng op smaak met zout. Zet even aan de kant zodat het zout het vocht onttrekt uit de groenten.
Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Snijd de citroen doormidden en pers wat sap voor de marinade.
Stap 3
Bestrijk de groenten met de marinade. Grill nu alle groenten op de barbecue. Bestrijk tussendoor ook regelmatig met de marinade.
Stap 4
Serveer de gegrilde groenten in een schaal of op een plank. Maak af met wat verse kruiden. Smakelijk!
Serveertip: ook lekker met zwarte olijven en Parmezaanse kaas!