Doorgaan naar artikel
Gegrilde braadworst met relish van rode ui en coleslaw

Gegrilde braadworst met relish van rode ui en coleslaw

 

De relish: 

Stap 1

Stoof de fijngesnipperde uien samen met de fijngeraspte gember in een beetje olie.

Stap 2

Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Voeg toe aan de uien.

Stap 3

Snipper het teentje knoflook fijn en plet het vervolgens met een mes tot knoflookpulp. Voeg toe aan de uien.

Stap 4

Voeg de suiker, rode wijnazijn, laurierblaadjes, het mosterdzaad en de takjes tijm toe aan de uien. Kruid af met komijn, koriander en zout.

Stap 5

Laat het geheel zachtjes garen tot je een compote krijgt en klaar!

 

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 stuk verse gember (ca. 2 cm), fijngeraspt
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd en geplet tot pulp
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 takjes verse tijm
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • Zout naar smaak
  • Olie om in te stoven (bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie)

 

De coleslaw: 

Stap 1

Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Meng ze door elkaar in een grote kom.

Stap 2

Roer de peterselie door de zure room en breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room doorheen de coleslaw en klaar!

Ingrediënten

  • 300 g witte kool
  • 2 wortelen
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak
Vorige post Volgende bericht