De relish:
Stap 1
Stoof de fijngesnipperde uien samen met de fijngeraspte gember in een beetje olie.
Stap 2
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Voeg toe aan de uien.
Stap 3
Snipper het teentje knoflook fijn en plet het vervolgens met een mes tot knoflookpulp. Voeg toe aan de uien.
Stap 4
Voeg de suiker, rode wijnazijn, laurierblaadjes, het mosterdzaad en de takjes tijm toe aan de uien. Kruid af met komijn, koriander en zout.
Stap 5
Laat het geheel zachtjes garen tot je een compote krijgt en klaar!
Ingrediënten
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 stuk verse gember (ca. 2 cm), fijngeraspt
- 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd en geplet tot pulp
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel mosterdzaad
- 2 takjes verse tijm
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- Zout naar smaak
- Olie om in te stoven (bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie)
De coleslaw:
Stap 1
Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Meng ze door elkaar in een grote kom.
Stap 2
Roer de peterselie door de zure room en breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room doorheen de coleslaw en klaar!
Ingrediënten
- 300 g witte kool
- 2 wortelen
- 4 eetlepels zure room
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak