Ingrediënten
- 6 braadworsten
- 3 rode uien
- arachideolie
- 60 g verse gemberwortelen
- 1.5 chilipeper
- 3 teentjes knoflook
- 3 el suiker
- 1.5 dl rode wijnazijn
- 3 blaadjes laurier
- 1.5 el mosterdzaad
- komijnpoeder
- korianderpoeder
- zout
- enkele takjes tijm
- ½ witte kool
- 4 wortelen
- 1 potje zure room
- een handvol platte peterselie
Voorbereiding
De relish:
Stap 1
Stoof de fijngesnipperde uien samen met de fijngeraspte gember in een beetje olie.
Stap 2
Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Voeg toe aan de uien.
Stap 3
Snipper het teentje knoflook fijn en plet het vervolgens met een mes tot knoflookpulp. Voeg toe aan de uien.
Stap 4
Voeg de suiker, rode wijnazijn, laurierblaadjes, het mosterdzaad en de takjes tijm toe aan de uien. Kruid af met komijn, koriander en zout.
Stap 5
Laat het geheel zachtjes garen tot je een compote krijgt en klaar!
De coleslaw:
Stap 1
Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Meng ze door elkaar in een grote kom.
Stap 2
Roer de peterselie door de zure room en breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room doorheen de coleslaw en klaar!