Gegrilde braadworst met relish van rode ui en coleslaw

BBQ-time!
30 min
6

Ingrediënten

  • 6 braadworsten
  • 3 rode uien
  • arachideolie
  • 60 g verse gemberwortelen
  • 1.5 chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el suiker
  • 1.5 dl rode wijnazijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 1.5 el mosterdzaad
  • komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • zout
  • enkele takjes tijm
  • ½ witte kool
  • 4 wortelen
  • 1 potje zure room
  • een handvol platte peterselie

Voorbereiding

De relish: 

Stap 1

Stoof de fijngesnipperde uien samen met de fijngeraspte gember in een beetje olie.

Stap 2

Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Voeg toe aan de uien.

Stap 3

Snipper het teentje knoflook fijn en plet het vervolgens met een mes tot knoflookpulp. Voeg toe aan de uien.

Stap 4

Voeg de suiker, rode wijnazijn, laurierblaadjes, het mosterdzaad en de takjes tijm toe aan de uien. Kruid af met komijn, koriander en zout.

Stap 5

Laat het geheel zachtjes garen tot je een compote krijgt en klaar!

 

De coleslaw: 

Stap 1

Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Meng ze door elkaar in een grote kom.

Stap 2

Roer de peterselie door de zure room en breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room doorheen de coleslaw en klaar!

Toon meer