Doorgaan naar artikel
Gebakken vis met kruidenboter

Gebakken vis met kruidenboter

 

Ingrediënten

Voor de kruidenboter:

  • Roomboter
  • 2 à 3 teentjes knoflook (geperst)
  • Verse peterselie (fijngehakt)
  • Verse bieslook (fijngehakt)

Voor de vis:

  • 2 hele zeebaarzen (schoongemaakt, met rug geopend om te vullen)
  • 1 citroen (in schijfjes gesneden)
  • Enkele takjes verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Stap 1

Pers de knoflook, snij de peterselie en bieslook fijn. Meng de roomboter met de knoflook en tuinkruiden.

Stap 2

Neem de zeebaarzen en vul ze met de kruidenboter. Voeg enkele schijfjes citroen en een paar takjes rozemarijn toe.

Stap 3

Besprenkel de zeebaarzen met olijfolie, kruid af met een snufje peper en zout.

Stap 4

Bak de zeebaarzen gedurende 10 minuten per kant goudbruin in je vispan. Serveer met een frisse salade of tomatensalsa met olijven. Smakelijk!

Vorige post Volgende bericht