Doorgaan naar artikel
Flatbread

Flatbread

 

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • Alle benodigde ingrediënten voor het deeg (niet gespecificeerd, maar typisch: bloem, water, gist, zout, evt. suiker en olie)
  • Bloem om uit te rollen

Voor de kruidenolie:

  • Olijfolie
  • Knoflook (fijngehakt of geperst)
  • Citroenzeste
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Tijm (vers of gedroogd)
  • Rozemarijn (vers of gedroogd) of andere kruiden naar smaak

Stap 1

Weeg alle ingrediënten af en meng in een grote mengkom tot je een mooie bol deeg krijgt.

Stap 2

Verdeel het deeg in 10 stukken en rol elk stuk uit tot een platte pannenkoek. Gebruik bloem om het deeg uit te rollen als het teveel kleeft.

Stap 3

Bak de broodjes in een hete grillpan. Draai ze om van zodra je blaasjes ziet ontstaan.

Stap 4

Maak nu de kruidenolie: meng de olijfolie met de knoflook, citroenzeste, fleur de sel, zwarte peper, tijm en rozemarijn of andere kruiden naar smaak.

Stap 5

Borstel tot slot wat kruidenolie op de broodjes. Smakelijk!


Vorige post Volgende bericht