Ingrediënten
Voor het brood
- 400 g zelfrijzende bloem
- 300 ml volle yoghurt
- 5 g zout
- 1 kl lookpoeder
- 1 kl garam masala
- 1 el olijfolie
- 1 kl Provençaalse kruiden
- extra bloem om het brood uit te rollen
Voor de kruidenolie
- 100 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- fleur de sel
- zwarte peper
- tijm of rozemarijn
Voorbereiding
Stap 1
Weeg alle ingrediënten af en meng in een grote mengkom tot je een mooie bol deeg krijgt.
Stap 2
Verdeel het deeg in 10 stukken en rol elk stuk uit tot een platte pannenkoek. Gebruik bloem om het deeg uit te rollen als het teveel kleeft.
Stap 3
Bak de broodjes in een hete grillpan. Draai ze om van zodra je blaasjes ziet ontstaan.
Stap 4
Maak nu de kruidenolie: meng de olijfolie met de knoflook, citroenzeste, fleur de sel, zwarte peper, tijm en rozemarijn of andere kruiden naar smaak.
Stap 5
Borstel tot slot wat kruidenolie op de broodjes. Smakelijk!
Toon meer