Ingrediënten
Voor het deeg:
- Alle benodigde ingrediënten voor het deeg (niet gespecificeerd, maar typisch: bloem, water, gist, zout, evt. suiker en olie)
- Bloem om uit te rollen
Voor de kruidenolie:
- Olijfolie
- Knoflook (fijngehakt of geperst)
- Citroenzeste
- Fleur de sel
- Zwarte peper (versgemalen)
- Tijm (vers of gedroogd)
- Rozemarijn (vers of gedroogd) of andere kruiden naar smaak
Stap 1
Weeg alle ingrediënten af en meng in een grote mengkom tot je een mooie bol deeg krijgt.
Stap 2
Verdeel het deeg in 10 stukken en rol elk stuk uit tot een platte pannenkoek. Gebruik bloem om het deeg uit te rollen als het teveel kleeft.
Stap 3
Bak de broodjes in een hete grillpan. Draai ze om van zodra je blaasjes ziet ontstaan.
Stap 4
Maak nu de kruidenolie: meng de olijfolie met de knoflook, citroenzeste, fleur de sel, zwarte peper, tijm en rozemarijn of andere kruiden naar smaak.
Stap 5
Borstel tot slot wat kruidenolie op de broodjes. Smakelijk!