Ingrediënten
- 50 g Yoghurt mager
- 2 eetlepels Slasaus
- 2 eetlepels Mosterd
- 1 eetlepel Peterselie, (gehakte)
- Peper Zout
- 2 kleine Augurken, zoetzuur
- 2 koffielepels Tomatenpuree
- 2 eetlepels Bouillon, groente, bereid
- 1 koffielepel Honing
- 5 druppels Worcestershire saus
- 5 scheutjes Tabasco
- 6 kleine tomaten
- 1 middelgrote Komkommer
- 1 krop Sla
- 1 middelgrote ui
- 600 g Americain natuur, rauw
- 150 g Plattekaas, natuur (0% vet)
- 1 koffielepel Paprikapoeder
- 6 sneden Volkorenbrood, (6 meergranenbroodjes à 50 g)
- 2 eetlepels Gebakken uitjes
Voorbereiding
Stap 1
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt met slasaus, 1 eetlepel mosterd en peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Laat voor de tomatensaus de augurken uitlekken en snij in blokjes. Meng met tomatenpuree, bouillon en honing. Breng op smaak met Worcestershiresaus en tabasco.
Stap 3
Was voor het beleg de tomaten en komkommer en snij deze in schijfjes. Was de romanasla en schud droog.
Stap 4
Snipper voor de burger de ui. Kneed met de americain natuur, plattekaas en de rest van de mosterd. Breng op smaak met 1 koffielepel peper, zout en paprikapoeder. Vorm 6 ca. 1 cm dikke platte gehaktballen van het mengsel en grill op een barbecue ca. 3-5 minuten aan beide kanten.
Stap 5
Snij de broodjes open en bestrijk de ene helft met de yoghurtsaus en de andere helft met de tomatensaus. Beleg met blaadjes sla, een paar schijfjes tomaat, de burger en een paar schijfjes komkommer. Bestrooi met 1 koffielepel gebakken uitjes en vouw de broodjes dicht. Serveer de rest van de groenten ernaast. De beste hamburgers hoeven niet standaard van Amerikaanse afkomst te zijn, dat bewijst deze grilburger.