Geweldige Portobello burgers

Dat er vlees ontbreekt in deze burger, zal snel vergeten zijn met deze smakelijke portobello’s. Een goeie manier om vaker veggie te eten.
25 min
4 burgers

Ingrediënten

  • 4 grote portobello champignons
  • 3 eetlepels balsamico azijn (of rode wijnazijn)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijgehakt
  • 1 limoen, sap en zeste
  • 4 mooie hamburger broodjes
  • 2 handvol rucola
  • 1 grote rijpe tomaat, in schijfjes
  • 1 rode ui, in fijne reepjes
  • 1 potje geroosterde rode paprika

Voorbereiding

Stap 1

Reinig de Portobello’s. Snij het steeltje er uit. Neem een stukje keukenrol, dat je vochtig maakt onder de kraanen wrijf hiermee eventueel vuil van de paddenstoel. Meng de azijn met de olijfolie en wrijf hiermee de portobello’s in. Kruid met peper en zout en laat ze 15 minuutjes staan, zodat de smaak kan intrekken.

 

Stap 2

Maak ondertussen de dressing door de yoghurt te mengen met 1 eetlepel limoensap, de limoenzeste ende fijngehakte rozemarijn. Kruid met peper en zoutLaat de geroosterde paprika uitlekken.

 

Stap 3

Verhit een pan of een grillpan tot ze goed warm is. Bak de portobello’s (zonder extra vetstof toe te voegen) ongeveer 5 minuutjes langs beide zijden. De portobello moet gaar zijn, maar lekkerst is als hij nog een beetje beet heeft. Snij de broodjes in 2 en leg ze met het snijvlak op dezelfdepan, zodat ze een beetje roosteren.

 

Stap 4

Bestrijk de broodjes(boven en onder)met de yoghurt dressing. Leg er wat rucola, de portobello, een schijfje tomaat, rode ui en paprika op. Bedek met het bovenste deel van de broodjes. Smakelijk! 

Toon meer