Gevulde kipfilet met roomkaas en spinazie

De combinatie van roomkaas, spinazie en zongedroogde tomaatjes brengt een doodgewone kipfilet naar een hoger niveau. Zonder veel moeite maak je dit gerechtje snel klaar.
40 min
4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 800 gr spinazie
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes
  • 8 eetlepels roomkaas (vb Philadelphia)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • 1 teentje look
  • Verse of gedroogde oregano
  • 12 kerstomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan op hoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak,van zodra de pan goed warm is, de kipfilets langs beide zijden aan tot ze mooi bruin zijn. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan en laat kort een beetje afkoelen.

 

Stap 2

Snij de kipfilets dan voor ¾ middendoor in de lengte. Zorg er dus voor datze aan 1 zijkant nog gewoon aan elkaar hangen. Kruid de binnenkant met peper en zouten met verse of gedroogde oregano. Kruid ook de roomkaas met een beetje peper en zout. Leg in elke kipfilet een paar blaadjes spinazie en lepel er een lepel roomkaas in. Werk af met wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes.

Stap 3

Leg de kipfilets terug in de pan. Snij de kerstomaatjes middendoor en kruid met peper en zout en gedroogde oregano, leg ze bij de kip. Zet gedurende 15 tot 20 minuutjes in de oven–controleer of de kip gaar is.

Stap 4 

Terwijl de kip in de oven staat kan je de overgebleven spinazie kort bakken in een ander pannetje. Doe een lepeltje olijfolie in een pan en verhit. Voeg dan de spinazie en het fijngesneden lookteentje toe en bak kort tot de spinazie een beetje slinkt. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.

Stap 5

Serveer de kip met de spinazie en bestrooi met de pijnboompitjes. Eventueel kan je er nog een beetje pasta of gekookte aardappeltjes bij eten. 

Toon meer