Doorgaan naar artikel
Gebakken rijst met kleurrijke groentjes

Gebakken rijst met kleurrijke groentjes

 

Ingrediënten

  • Alpro® bakken en braden (of andere plantaardige bakolie/boter)
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 200 gram rijst (bij voorkeur risottorijst)
  • 500 ml groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 1-2 takjes citroentijm (of 1 theelepel gedroogde)
  • 100 gram jonge bladspinazie
  • 100 gram boerenkool, fijn gesneden
  • Zeste van 1 limoen
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
  • Gebakken tofublokjes of kipfilet (optioneel)

Stap 1

Smelt de Alpro® bakken en braden in een pan en bak de prei aan.

 

Stap 2

Voeg er de rijst en de bouillon aan toe en doe er citroentijm bij en kruid af. Sluit de pan en laat geheel stoven, roer regelmatig om.

 

Stap 3

Verwijder het deksel en roer er de jonge bladspinazie, boerenkool, limoenzeste, limoensap door. Kruid af naar wens.

 

Stap 4

Blijf roeren tot alles zacht is.

 

Stap 5

Serveer met Parmezaanse kaas, gebakken tofublokjes of kip. Smakelijk!

Vorige post Volgende bericht