Ingrediënten
- Alpro® bakken en braden (of andere plantaardige bakolie/boter)
- 2 preien, in ringen gesneden
- 200 gram rijst (bij voorkeur risottorijst)
- 500 ml groentebouillon (of kippenbouillon)
- 1-2 takjes citroentijm (of 1 theelepel gedroogde)
- 100 gram jonge bladspinazie
- 100 gram boerenkool, fijn gesneden
- Zeste van 1 limoen
- Sap van 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak)
- Gebakken tofublokjes of kipfilet (optioneel)
Stap 1
Smelt de Alpro® bakken en braden in een pan en bak de prei aan.
Stap 2
Voeg er de rijst en de bouillon aan toe en doe er citroentijm bij en kruid af. Sluit de pan en laat geheel stoven, roer regelmatig om.
Stap 3
Verwijder het deksel en roer er de jonge bladspinazie, boerenkool, limoenzeste, limoensap door. Kruid af naar wens.
Stap 4
Blijf roeren tot alles zacht is.
Stap 5
Serveer met Parmezaanse kaas, gebakken tofublokjes of kip. Smakelijk!