Gebakken zalm met zongedroogde tomaatjes

Fris visgerechtje!

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 2 el Alpro® bakken en braden
  • 300 ml Alpro® cooking
  • 1 rode ui
  • 200 g jonge spinazie of groene tuinkruiden
  • 8 zongedroogde of gemarineerde tomaatjes
  • 2 knoflookteentjes
  • limoenzeste
  • sap van 1⁄2 limoen

Voorbereiding

Stap 1

Bak de zalmfilets langs beide zijden mooi aan met Alpro® bakken en braden. Haal ze uit de pan en leg ze even opzij.

Stap 2

Maak de pan schoon. Halveer de ui, snijd in plakjes en stoof ze zachtjes aan in flink wat Alpro® bakken en braden. Snij de knoflook fijn en voeg toe. Roer regelmatig om zodat de ui niet bruin wordt, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.

Stap 3

Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes, de Alpro® cooking en de limoenzeste toe aan de ui en kruid met peper en zout. Snij de spinazie in fijne reepjes (of tuinkruiden) en voeg toe. Voeg het limoensap toe.

Stap 4

Leg de vis terug in de pan en laat nog even garen. Versier je bord met verse tuinkruiden.
Toon meer