Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- Alpro® bakken en braden (of plantaardige bakboter)
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 6-8 zongedroogde tomaatjes (op olie), in stukjes gesneden
- 200 ml Alpro® cooking (plantaardige room)
- Zeste van 1 limoen
- Sap van ½ tot 1 limoen (naar smaak)
- Een handvol verse spinazie (of verse tuinkruiden zoals basilicum, peterselie...)
- Zout en peper, naar smaak
- Verse tuinkruiden, voor garnering
Stap 1
Bak de zalmfilets langs beide zijden mooi aan met Alpro® bakken en braden. Haal ze uit de pan en leg ze even opzij.
Stap 2
Maak de pan schoon. Halveer de ui, snijd in plakjes en stoof ze zachtjes aan in flink wat Alpro® bakken en braden. Snij de knoflook fijn en voeg toe. Roer regelmatig om zodat de ui niet bruin wordt, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.
Stap 3
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes, de Alpro® cooking en de limoenzeste toe aan de ui en kruid met peper en zout. Snij de spinazie in fijne reepjes (of tuinkruiden) en voeg toe. Voeg het limoensap toe.
Stap 4
Leg de vis terug in de pan en laat nog even garen. Versier je bord met verse tuinkruiden.