Doorgaan naar artikel
Gebakken zalm met zongedroogde tomaatjes

Gebakken zalm met zongedroogde tomaatjes

 

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • Alpro® bakken en braden (of plantaardige bakboter)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6-8 zongedroogde tomaatjes (op olie), in stukjes gesneden
  • 200 ml Alpro® cooking (plantaardige room)
  • Zeste van 1 limoen
  • Sap van ½ tot 1 limoen (naar smaak)
  • Een handvol verse spinazie (of verse tuinkruiden zoals basilicum, peterselie...)
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse tuinkruiden, voor garnering

Stap 1

Bak de zalmfilets langs beide zijden mooi aan met Alpro® bakken en braden. Haal ze uit de pan en leg ze even opzij.

 

Stap 2

Maak de pan schoon. Halveer de ui, snijd in plakjes en stoof ze zachtjes aan in flink wat Alpro® bakken en braden. Snij de knoflook fijn en voeg toe. Roer regelmatig om zodat de ui niet bruin wordt, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.

 

Stap 3

Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes, de Alpro® cooking en de limoenzeste toe aan de ui en kruid met peper en zout. Snij de spinazie in fijne reepjes (of tuinkruiden) en voeg toe. Voeg het limoensap toe.

 

Stap 4

Leg de vis terug in de pan en laat nog even garen. Versier je bord met verse tuinkruiden.

Vorige post Volgende bericht