Ingrediënten
- 2 sneetjes ambachtelijk brood, ongeveer 1 cm dik
- 1/2 eetlepel olijfolie (geschikt voor bereiding op hoge temperatuur) of gesmolten boter
- 1 eetlepel mayonaise
- Handje baby spinazie
- 120 gram in plakjes gesneden rosbief, meer of minder naar smaak
- 2 plakjes Emmentaler kaas
Voorbereiding
Stap 1
Voorbereiding – Zet de grillplaten op jouw GreenPan contactgrill. Zet de draaiknop op ‘Both’ en verwarm voor op 175°C in de gesloten stand. Stel de timer in op 5 minuten.
Stap 2
Beleg het brood - Bestrijk een kant van elk sneetje brood licht met olijfolie of boter. Leg een sneetje met de oliekant naar beneden, op een schoon werkvlak. Bestrijk met 1 eetlepel mayo en strooi de spinazie over de bovenkant. Leg de rosbief er op, dan de kaas en het andere sneetje brood, met de geoliede kant naar boven.
Stap 3
Grill de sandwich - Leg de sandwich op de bakplaat. Sluit het deksel en druk op start. Bak 5 minuten of tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.
Stap 4
Afmaken en serveren – Haal het broodje er voorzichtig met een houten of siliconen spatel uit en laat een paar minuten rusten. Snij doormidden en leg op een bord.
Tips
Mix it Up - Vervang rosbief door ham of kalkoen, gebruik Cheddar of Goudse kaas in plaats van Emmentaler of doe er je favoriete sandwichspread op. Hij blijft lekker, wat je er ook van maakt!
Beste brood voor zo’n goed belegde lunch? Gebruik brood dat stevig genoeg is en dat jouw vullingen kan vasthouden zonder uit elkaar te vallen. Onze favorieten zijn ciabatta, zuurdesem, stokbrood, focaccia of meergranen.