Andouille worst met spinazie en een spiegelei

Begin je ochtend goed met een proteïnerijk ontbijt met pittige andouille worst, gesauteerde spinazie en spiegeleieren. Zo kun je alles aan vandaag, van krappe deadlines tot drukke peuters.
30 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 350 gram Andouille worst (ongeveer 4 worstjes), in plakjes van 2cm dik
  • 2 theelepels olijfolie (geschikt voor bereiding op hoge temperatuur)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 75 gram babyspinazie (ongeveer een half zakje)
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • 4 grote eieren
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Stap 1

Voorbereiding – Zet de griddleplaten op jouw GreenPan contactgrill. Zet de draaiknop op ‘Both’ en verwarm voor op 190°C.

Stap 2

Bak de worst – Leg de plakjes worst op een kant van de bakplaat en bak ze ongeveer 4 minuten. Draai ze om en bak nog 3 tot 5 minuten tot ze door en door verhit zijn en aan beide kanten mooi bruin.  

Stap 3

Bereid ondertussen de spinazie - Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe als de olie goed heet is en sauteer ongeveer 30 seconden. Blijf roeren om te voorkomen dat de knoflook verbrandt. Voeg de spinazie toe aan de pan en blijf roeren tot de bladeren in volume slinken en diepgroen van kleur worden. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

Stap 4

Bak de eieren – Als je de spinazie in de koekenpan hebt gedaan, breek je de eieren op de andere kant van de bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de eieren zit. Voeg zout en versgemalen zwarte peper toe. Bak tot de eiwitten net niet meer zacht zijn, dit duurt ongeveer 4 minuten. 

Stap 5

Maak de worst en spinazie af – Leg met een tang ook de spinazie op de bakplaat. Knijp een paar partjes citroen uit over de spinazie en de worst en roer even om.

Stap 6

Serveren - Leg twee eieren op elk bord. Verdeel de worst en de spinazie over de borden. Serveer er wat hete saus bij, indien gewenst.

 

Tips

Eieren zoals jij ze het liefst hebt - Liever aan beide kanten gebakken? Draai de eieren om zodra het eiwit hard is geworden. Of klop eieren eerst los in een kom en kluts ze op de bakplaat. Hard gekookt? Ook lekker, maar daar heb je dan wel een pan water voor nodig! 

Gezonde keuze – Voor een eiwitrijk gerecht met minder vet kun je kalkoen, kip of vegetarische worst gebruiken in plaats van de traditionele worst van varkensvlees. 

Toon meer