Doorgaan naar artikel
Caponata met munt en peterselie

Caponata met munt en peterselie

 

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aubergines
  • Zout (om aubergines te ontwateren)
  • 2 eetlepels arachideolie (pindaolie)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 stengels selderij, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g gehakte tomaten (blik)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 50 g rozijnen
  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
  • 100 g zwarte olijven, ontpit en grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bladpeterselie, grof gehakt
  • Verse muntblaadjes, grof gehakt

Stap 1

Snij de aubergines in blokjes van 2 cm. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan zodat het zout het vocht uit de aubergines kan opnemen. Spoel de aubergines en dep droog met keukenpapier.

Stap 2

Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een pan. Bak de ui, selderij en knoflook tot ze glazig zijn. Doe er de gehakte tomaten bij en laat 5 minuten inkoken.

Stap 3

Doe er nu de suiker, balsamicoazijn, rozijnen, kappertjes en olijven bij. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Stap 4

Verwarm in een tweede pan 1 el arachideolie en bak de blokjes aubergine in 5 minuten goudbruin. Doe de aubergine bij de tomatensaus en breng weer zachtjes aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Doe vlak voor het serveren de bladpeterselie en munt bij de caponata. Even lekker koud als warm!

Vorige post Volgende bericht