Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
- 500 g gemengd gehakt (rund/varken of naar keuze)
- 2 eieren
- 1 kleine ui (fijn gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 3–4 eetlepels paneermeel
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout (naar smaak)
- Peper (optioneel)
- Olie of boter (om in te bakken)
Voor de saus:
- 1 extra ui (grof gesneden of gesnipperd)
- 1 blik tomatenblokjes (± 400 g)
- 1,5 glas rode wijn (± 300 ml)
- 200 ml bouillon (rund, kip of groente)
- 1 teentje knoflook (geplet of fijngehakt)
- Tijm (verse takjes of gedroogd, naar smaak)
- Peper en zout (naar smaak)
Step 1
Meng het gehakt met de eieren, de ui, de knoflook en het paneermeel. Kruid af met de nootmuskaat, het paprikapoeder en het zout.
Step 2
Rol middelgrote balletjes en bak ze goudbruin op een middelhoog vuur.
Step 3
Voeg de ui, bouillon, tomaten en anderhalf glas rode wijn toe. Kruid af met tijm naar smaak.
Step 4
Voeg tot slot nog één teentje knoflook toe, laat pruttelen tot het een sausje wordt en klaar!