Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes:
- 500 g gehakt
- 2 eieren
- 1 grote ui
- paneermeel
- 3 tenen knoflook
- nootmuskaat
- paprikapoeder
- 1 tl zout
Voor de tomatensaus:
- 1 ui
- 1/3 blokje vleesbouillon (vermengd in een kopje warm water)
- 2 kleine tomaten (in blokjes)
- 1.5 glas rode wijn
- tijm
Voorbereiding
Step 1
Meng het gehakt met de eieren, de ui, de knoflook en het paneermeel. Kruid af met de nootmuskaat, het paprikapoeder en het zout.
Step 2
Rol middelgrote balletjes en bak ze goudbruin op een middelhoog vuur.
Step 3
Voeg de ui, bouillon, tomaten en anderhalf glas rode wijn toe. Kruid af met tijm naar smaak.
Step 4
Voeg tot slot nog één teentje knoflook toe, laat pruttelen tot het een sausje wordt en klaar!
Toon meer