Doorgaan naar artikel
Albondigas (Spaanse vleesballetjes)

Albondigas (Spaanse vleesballetjes)

 

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 g gemengd gehakt (rund/varken of naar keuze)
  • 2 eieren
  • 1 kleine ui (fijn gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 3–4 eetlepels paneermeel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (optioneel)
  • Olie of boter (om in te bakken)

Voor de saus:

  • 1 extra ui (grof gesneden of gesnipperd)
  • 1 blik tomatenblokjes (± 400 g)
  • 1,5 glas rode wijn (± 300 ml)
  • 200 ml bouillon (rund, kip of groente)
  • 1 teentje knoflook (geplet of fijngehakt)
  • Tijm (verse takjes of gedroogd, naar smaak)
  • Peper en zout (naar smaak)

Step 1

Meng het gehakt met de eieren, de ui, de knoflook en het paneermeel. Kruid af met de nootmuskaat, het paprikapoeder en het zout.

Step 2

Rol middelgrote balletjes en bak ze goudbruin op een middelhoog vuur. 

Step 3

Voeg de ui, bouillon, tomaten en anderhalf glas rode wijn toe. Kruid af met tijm naar smaak.

Step 4

Voeg tot slot nog één teentje knoflook toe, laat pruttelen tot het een sausje wordt en klaar!

Vorige post Volgende bericht