Ingrediënten
- Aardappelen (hoeveelheid naar keuze, bijvoorbeeld 1 kg)
- Appelciderazijn (ongeveer 2-3 eetlepels)
- Selderij (vers, fijngesneden, ongeveer 2 stengels)
- Uien (fijngesneden, bijvoorbeeld 1 middelgrote)
- Verse dille (gehakt, een handvol)
- Ei (hardgekookt en in stukjes gesneden, 1 of 2)
Stap 1
Doe de aardappelen in een grote pan en breng aan de kook. Kook zonder deksel gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een grote kom.
Stap 2
Besprenkel met appelciderazijn en meng goed. Laat afkoelen. Voeg de selderij, uien, dille en ei toe aan de aardappelen en meng goed.
Stap 3
Meng in een middelgrote kom mayonaise, mosterd, azijn, selderijzaad, zout en peper tot een glad beslag en roer voorzichtig door het aardappelmengsel.
Stap 4
Zet minstens een uur en bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast. Breng op smaak met paprika en serveer met dille.