Ingrediënten
- 5 grote aardappelen (ongeveer 1,5 kg), in blokjes
- 4 hardgekookte eieren, gepeld en fijngehakt
- 3 eetlepels appelciderazijn
- 2 grote selderijstengels, fijngehakt
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
- 0,5 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1,5 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel gele mosterd
- 1 theelepel selderijzaad
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- Paprika naar wens
Voorbereiding
Stap 1
Doe de aardappelen in een grote pan en breng aan de kook. Kook zonder deksel gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een grote kom.
Stap 2
Besprenkel met appelciderazijn en meng goed. Laat afkoelen. Voeg de selderij, uien, dille en ei toe aan de aardappelen en meng goed.
Stap 3
Meng in een middelgrote kom mayonaise, mosterd, azijn, selderijzaad, zout en peper tot een glad beslag en roer voorzichtig door het aardappelmengsel.
Stap 4
Zet minstens een uur en bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast. Breng op smaak met paprika en serveer met dille.
Toon meer