Doorgaan naar artikel
Aardappelsalade

Aardappelsalade

 

Ingrediënten

  • Aardappelen (hoeveelheid naar keuze, bijvoorbeeld 1 kg)
  • Appelciderazijn (ongeveer 2-3 eetlepels)
  • Selderij (vers, fijngesneden, ongeveer 2 stengels)
  • Uien (fijngesneden, bijvoorbeeld 1 middelgrote)
  • Verse dille (gehakt, een handvol)
  • Ei (hardgekookt en in stukjes gesneden, 1 of 2)

Stap 1

Doe de aardappelen in een grote pan en breng aan de kook. Kook zonder deksel gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een grote kom.

Stap 2

Besprenkel met appelciderazijn en meng goed. Laat afkoelen. Voeg de selderij, uien, dille en ei toe aan de aardappelen en meng goed.

Stap 3

Meng in een middelgrote kom mayonaise, mosterd, azijn, selderijzaad, zout en peper tot een glad beslag en roer voorzichtig door het aardappelmengsel.

Stap 4

Zet minstens een uur en bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast. Breng op smaak met paprika en serveer met dille.

Vorige post Volgende bericht