Doorgaan naar artikel
Taco's met gegrilde entrecôte en ananas

Taco's met gegrilde entrecôte en ananas

INGREDIËNTEN:

  • 1 rijpe ananas
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 zak guacamole kruidenmix
  • 1 krop romeinse sla
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 2 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 1 bosje verse koriander (fijngehakt)
  • 1-2 jalapeño’s (in dunne plakjes)
  • 1 limoen
  • Zout (naar smaak)
  • 200-250 g entrecôte
  • 1 zak taco kruidenmix
  • 6-8 tortilla’s (maïs of tarwe)
  • 100 g verkruimelde kaas (zoals feta, cotija of een zachte kaas naar keuze)
  • Tacosaus (optioneel, naar smaak)

Stap 1

Schil de ananas en verdeel deze in 4 delen. Grill de plakjes aan beide kanten een paar minuten.

Stap 2

Prak de avocado's en meng ze met de guacamole kruidenmix in een kom.

Stap 3

Snij en versnipper de romeinse sla.

Stap 4

Snij de ananas in grote blokken, snij de cherrytomaatjes door de midden, hak de uitjes en koriander fijn. Snij de jalapeño's in dunne plakjes. Doe alles samen in een kom. Pers het sap uit een limoen en voeg zout toe. Mix en zet apart.

Stap 5

Verkruimel de kaas en doe deze in een kom.

Stap 6

Doe de entrecôte in een kom en voeg de taco kruidenmix toe, meng het door elkaar zodat al het vlees bedekt is met de kruiden.

Stap 7

Grill het vlees aan beide kanten ongeveer 2 minuten op hoog vuur en
laat het vlees 5 minuten rusten. Snij het dan in dunne plakjes.

Stap 8

Verwarm de tortilla's volgens de beschrijving op de verpakking en vul
met de romeinse sla, ananas, guacamole en entrecôte. Bedek met
tacosaus en de kaas. Klaar!

Vorige post Volgende bericht