Shakshuka

Eenpansgerecht op basis van tomaten
30 min
4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie (geschikt voor hoge temperatuur)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 rode pepers (in lange reepjes)
  • 2 groene pepers (in lange reepjes)
  • 4 knoflookteentjes (fijngehakt)
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 kleine bundel verse koriander (grofgehakt)
  • 1 kleine bundel verse peterselie (grofgehakt)
  • 8 medium eieren
  • 100g feta (verkruimeld)
  • 8 eetlepels volle yoghurt
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de olie in een grote braadpan op een middelhoog vuur met het deksel erop. Fruit de ui en de pepers, en kruid ze met peper en zout. Voeg de knoflook toe en bak mee gedurende 2 minuten.

Stap 2

Strooi er het komijnzaad en de cayennepeper over, voeg het tomatenconcentraat toe en bak tot het tomatenconcentraat uit elkaar begint te vallen.

Stap 3

Roer de gepelde tomaten erdoor en voeg een scheut water toe. Laat 10 minuten stoven zonder deksel, zodat het water een beetje kan verdampen.

Voeg suiker toe terwijl je roert en proef regelmatig, tot het geheel licht zoet smaakt. Voeg meer water toe als de saus te dik wordt.

Stap 4

Roer vervolgens de verse kruiden door de saus. Maak met de achterkant van een lepel 8 kuiltjes in de saus en breek de eieren in de kuiltjes. Laat de eieren gedurende 10 minuten stollen.

Haal het deksel de laatste 4 minuten van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen. Zo, jouw shakshuka is klaar. Smakelijk!

Toon meer