Ingrediënten
- 100g (popcorn)maïs
- 75g chocolade met zeezout
- 1 eetlepel kokosschilfers
- 1 theelepel kokosolie
Voorbereiding
Stap 1
Breek de chocolade in kleine stukken en smelt hem au bain-marie.
Stap 2
Zet intussen een grote kookpot met dikke bodem op hoog vuur en verhit er de kokosolie in. Als de pot goed heet is, voeg je de maïskorrels toe. Roer de maïs om in de olie. Plaats een deksel op de pot en zet het vuur lager. Wanneer de mais begint te poffen, schud dan tussendoor de kom met de maïs op. Laat het deksel altijd op de pot.
Stap 3
Als de maïs gepoft is voeg je de kokosschilfers toe en verdeel je de chocolade erover. Meng goed met een spatel of een lepel tot alle chocolade goed opgenomen en vermengd is.
Tip
Je kan de popcorn in de koelkast bewaren gedurende 2 dagen.