Ingrediënten
Voor het naanbrood met kruidenolie
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g volle yoghurt
- 7 g zout
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl za'atar
- peper en zout
Voor de salade
- 1 venkel
- 1/4 rode kool
- radijsjes
- 2 stengels bleekselderij
- 2 grote wortels
- 1 rode ui
- 2 el grof zeezout
- zeste van 1 citroen
- 1 el geroosterde
- venkelzaadjes (even roosteren in een droge koekenpan)
- 1 tl verse dille
- 1 el verse bieslook
- 1 el platte peterselie
Voor de dressing
- 2 eidooiers
- 35 g Engelse mosterd
- 20 ml witte wijnazijn
- 2 tl suiker
- sap van 1 citroen
- 5 geperste teentjes knoflook
- 350 ml plantaardige olie
- cayennepeper
Voor de brochettes met frisse dip
- 8 brochettes
- 1 bekertje zure room
- 1 teentje knoflook
- 1 handje platte peterselie en munt
Voorbereiding
Stap 1
Maak het naanbrood.
Kneed een soepel deeg van het bakmeel met de yoghurt en het zout en verdeel het in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een bebloemd werkvlak. Laat intussen een grillpan goed heet worden.
Meng de olijfolie met een geperst teentje knoflook en de za’atar en breng deze kruidenolie op smaak met wat peper en zout.
Leg een lapje deeg in de hete grillpan en borstel in met de kruidenolie. Bak het naanbrood goudbruin in 2 tot 3 min per kant en draai het dan om. Bestrijk ook de andere kant met de kruidenolie en bak nog eens 2 tot 3 min.
Stap 2
Maak de rode koolsalade.
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en de venkel. Snij de kool, radijsjes, venkel, wortels, selderij en ui heel fijn met een scherp mes of mandoline.
Doe de gesneden groenten in een grote schaal, schep er het zout doorheen en laat 20 min rusten.
Maak ondertussen de dressing. Doe eigeel, mosterd, azijn, suiker, citroensap, knoflook in een foodprocessor en meng goed. Giet er langzaam de olie bij terwijl de machine draait, tot je mayonaise krijgt. Breng op smaak met cayennepeper.
Spoel de gesneden groenten ongeveer 2-3 minuten onder de koude kraan en zwier ze daarna droog. Schik de groenten in een grote schaal en voeg de citroenzeste, venkelzaadjes en kruiden toe. Breng de salade op smaak met de mayonaisedressing en schep alles goed om.
Stap 3
Maak de brochettes.
Bak de brochettes 4 à 5 min op middelhoog vuur.
Meng de zure room met de knoflook, de gesnipperde peterselie en munt.
Serveer de brochettes met de frisse dip, de koolsalade en het verse naanbrood.