Gegrilde ananas met kokos van de barbecue

Fruitig dessert van de BBQ
5u 30min
4

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gram basterdsuiker
  • 150 gram geraspte kokos

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de ananas in kwarten. Haal vervolgens de binnenste harde kern uit de stukken ananas. Snijd bij voorkeur de ananas in kleinere parten.

Stap 2

Meng nu de kokosmelk met de basterdsuiker in een schaal. Leg de stukken ananas erin en marineer minimaal 4 uur.

Stap 3

Haal na 4 uur de stukken ananas uit het mengsel en leg op een rooster. Laat 1 uur drogen.

Stap 4

Steek ondertussen de barbecue aan en laat opwarmen tot een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Stap 5

Leg de ananaskwarten op de BBQ en sluit af met de deksel. Gaar de ananas 5 minuten en keer daarna de stukken om. Sluit vervolgens de deksel weer, en laat nog eens 5 minuten garen.

Stap 6

Strooi ondertussen de geraspte kokos op een bord of schaal. Rol de stukken ananas van de BBQ door de kokos. Leg de stukken daarna nog een keer op de BBQ en rooster een paar minuten aan beide kanten. Pas op dat de kokos niet te veel verbrandt.

Stap 7

De stukken ananas zijn nu klaar om geserveerd te worden. Smakelijk!

Toon meer