Ingrediënten:
- Olijfolie (flinke scheut)
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 1 paprika (kleur naar keuze)
- 1 courgette
- Italiaanse kruiden (naar smaak)
- 4 tot 6 eieren (afhankelijk van het aantal personen)
- Peper (naar smaak)
- Zout (snufje)
- Feta (hoeveelheid naar smaak, bijv. 100–150 g)
- Platte peterselie (voor garnering)
Bereidingsinstructies:
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan.
- Fruit eerst de aubergine glazig, voeg daarna de ui, de knoflook, paprika en courgette toe en roerbak 10 minuten. Kruid voldoende met Italiaanse kruiden.
- Doe de eieren erbij en laat op een zacht tot middelmatig vuur garen. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en een snufje zout.
- Verkruimel de feta erover wanneer de eieren gestold zijn.
- Garneer met platte peterselie.
TIP: Zorg dat de aubergine lekker zacht is, taaie aubergine is maar niks 😉