Ingrediënten
Duitse megapannenkoek
- 30 gram boter
- 3 eieren
- 175 ml warme melk
- 85 gram bloem
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- Snufje zout
Voor het serveren
- Boter
- Verse bessen
- Poedersuiker
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe boter in een grote ovenvaste koekenpan en plaats in de oven tot de boter begint te knetteren.
Stap 2
Maak intussen het beslag: Klop in een middelgrote kom de eieren krachtig los. Voeg de melk toe en klop nog ongeveer 1 minuut. Voeg de bloem, suiker, vanille en zout toe en blijf krachtig kloppen om alle klontjes te verwijderen.
Stap 3
Maak de pannenkoek: Haal de koekenpan uit de oven en zorg dat de boter goed over de bodem verdeeld is. Giet het beslag in de hete pan en zet de pan ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. De pannenkoek is klaar als hij in het midden schuimt en aan de randen mooi bruin is. Garneer met een klontje boter, verse bessen en een flinke laag poedersuiker. Serveer warm.
TIPS
Glad beslag
Om snel een zijdezacht, glad beslag te maken, meng je de ingrediënten in een blender of keukenmachine. Maak de mixer snel weer schoon door hem tot de helft met heet water te vullen, een druppel afwasmiddel toe te voegen en 10 seconden te mixen. Even afspoelen en klaar!
Gebruik een suikerstrooier of zeef om de poedersuiker gelijkmatig te verdelen. Je kunt hier ook een theezeefje voor gebruiken.