Ingrediënten
- 1 camembert in een houten doosje
- 500 gram bloem
- 200 ml lauwe water
- 100 ml lauwe melk
- 90 gram roomboter op kamertemperatuur
- 7 gram gist
- 10 gram zout
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- Een handjevol zwarte olijven
- Parmezaanse kaas naar smaak
Voorbereiding
Stap 1
Meng het water, de melk en de gist met elkaar. Zet dit vijf minuutjes aan de kant zodat de gist kan gaan werken en er belletjes ontstaan.
Stap 2
Mix het bloem en het zout in een kom. Voeg hier het melkmengsel en 30 gram van de boter aan toe en kneed hier een deeg van. Hak vervolgens de olijven fijn en rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit ook toe. Kneed net zo lang tot het deeg soepel aanvoelt.
Stap 3
Laat het deeg in een ingevette kom en afgedekt met folie drie kwartier rijzen. Het moet uiteindelijk twee keer zo groot worden.
Stap 4
Druk de lucht uit het deeg en verdeel dit in 18 gelijke bolletjes.
Stap 5
Leg het doosje van de camembert in het midden van grote, ovenbestendige pan. Verdeel de bolletjes rondom het doosje, maar houd wel een beetje ruimte over zodat ze nog kunnen rijzen. Dek alles af met een natte theedoek en laat nog eens drie kwartier staan. Ondertussen kun je de over voorverwarmen op 180ᵒC.
Stap 6
Smelt in een steelpan de overgebleven boter en pers hier de knoflook doorheen. Snijd ook de rozemarijn grof. Verdeel het botermengsel met een kwastje over de bolletjes en bestrooi met de rozemarijn.
Stap 7
Pak de camembert uit en leg deze in het doosje. Bak het geheel in 30 minuten gaar en genieten maar!