Het blijft me verbazen hoe dit recept zo goed werkt in ‘just a frypan’. Handig ook dat de Padova pan gewoon even mee onder de gril kan. Dit recept is perfect om als apero te serveren of om een pizzafeestje te houden, als je veel geduld of pannen hebt.😊 De afwerking met radicchio geeft pit aan het gerecht.
Ingrediënten voor 1 pizza met een doorsnee van 26 cm
Voor het deeg:
125 g gezeefde bloem
1 snuifje zout
1 snuifje kristalsuiker
1,75 g gedroogde gist
1/2 tl arachideolie
1 dl lauw water
Of
1 kant en klare pizzabodem
Voor het beleg:
2 el passata
25 g mozzarella, geraspt
1 bolletjes buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
3 sneden gerookte zalm, in stukjes
1/2 rode ui, in fijne ringen gesneden
1/2 tl Italiaanse kruiden
Om af te werken:
5 gehalveerde Kalamat-olijven zonder pit
1 handje gesnipperde radicchio
Aan de slag
Begin met het deeg. Meng de bloem, het zout, de gist en de suiker op het keukenwerkblad en maak een kuiltje in het midden en voeg de arachideolie en het water toe. Meng met de hand en kneed nadien 10 minuten met de hand of een keukenrobot tot je een bol hebt. Strooi wat bloem op het deeg en dek het met plasticfolie af om het 30 minuten op een warme plaats te laten rusten tot het volume verdubbeld is. Rol nadien het deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot een cirkel van 26 cm.
Neem een pan van 28 cm diameter en warm ze voor op hoge temperatuur. Schakel terug naar de helft van de temperatuur en druppel wat olijfolie in de pan. Bak de pizzabodem 2 tot 3 minuten aan elke kant en lepel nadien de passata over de bodem. Beleg met de geraspte mozzarella, stukjes buffelmozzarella, gerookte zalm, rode ui en Italiaanse kruiden. Rooster de pizza onder de grill tot je ziet dat de kaas mooi gesmolten is (ongeveer 3 minuten). Werk af met de olijven en radicchio.