Veenbessengranola met pecannoten

Onze mix van geroosterde haver, pecannoten en kokos bestrooid met veenbessen is in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur een paar weken houdbaar, of in de vriezer een paar maanden.
10 minuten voorbereiden, 30 minuten koken
4 tot 6 porties

Ingrediënten

  • 2 kopjes gerolde haver
  • 1/2 kop gehakte pecannoten
  • 1/2 kop ongezoete geraspte kokos
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie of plantaardige olie
  • 2 eetlepels amandelboter
  • 1/2 kopje gedroogde veenbessen

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 150 graden. 

Stap 2 

Roer in een middelgrote kom de haver, pecannoten, kokos, bruine suiker, kaneel en zout door elkaar. Voeg ahornsiroop, kokosolie en amandelboter toe en roer het geheel gelijkmatig.

Stap 3

Verdeel de granola over een bakplaat en bak 30 minuten, roer ongeveer elke 10 minuten om voor een gelijkmatige, goudbruine kleur.

Stap 4

Haal uit de oven en bestrooi met veenbessen. Laat 15 minuten afkoelen (het wordt knapperiger als het afkoelt) voordat je het serveert of in een luchtdichte verpakking bewaart.

  

TIP 

Pas onze zelfgemaakte granola aan je eigen smaak aan: ruil pecannoten voor walnoten, veenbessen voor rozijnen of gedroogde kersen, en sla de geraspte kokos over als je daar geen fan van bent. 

Toon meer