Doorgaan naar artikel
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

 

Ingrediënten

  • Stoofperen (aantal naar wens)
  • 1 sinaasappel (biologisch, voor de schil)
  • 1 citroen (biologisch, voor de schil)
  • 500 ml rode port
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g suiker (of naar smaak)

Stap 1

Wrijf de sinaasappel en citroen schoon. Schil ze met een dunschiller.

Stap 2

Schil de stoofperen, maar laat het steeltje zitten.

Stap 3

Doe de peren in een stoofpot, samen met de sinaasappel- en citroenschillen. Voeg de rode port, kaneelstokjes, kruidnagels, laurierblaadjes en suiker toe. Breng het geheel aan de kook.

Stap 4

Haal het deksel van de stoofpot, zet het vuur nu terug laag en stoof de peren gedurende 45 min zonder deksel.

Stap 5

Serveer de peren warm of lauw.

Vorige post Volgende bericht