Ingrediënten
- 130 ml sojasaus met een verlaagd natriumgehalte (gewone sojasaus is te zout!)
- 4 eetlepels biologische wilde bloemenhoning of ahornsiroop
- 4 theelepels maïszetmeel
- 2 eetlepels geraspte verse gember
- 2 grote teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
- 1 theelepel gemalen rode peper (gebruik minder of laat helemaal weg als je gevoelig bent voor pikant)
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 kleine rode uien, in 1 cm dikke ringen gesneden
- 6 middelgrote wortelen, geschild en in zeer dunne rondjes gesneden
- Snufje zout
- 1 bos (250 g) dunne asperges, taaie uiteinden verwijderd en in stukken van 10 cm gesneden
Voorbereiding
- Meng in een maatbeker de sojasaus, honing, maïzena, gember, knoflook en rode pepervlokken. Klop tot het gemengd is en zet apart.
- Verwarm de olie op middelhoog vuur tot die glinstert. Voeg de ui en wortels toe en een snufje zout. Verhoog het vuur tot middelhoog en bak, terwijl je ongeveer elke 30 seconden roert, tot de uien zacht zijn geworden, 4 tot 5 minuten.
- Voeg de asperges toe en bak, terwijl je elke 30 seconden roert, tot de wortels aan de randen beginnen te karamelliseren en je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken, ongeveer 3 minuten.
- Giet de bereide saus erbij en kook, onder voortdurend roeren, tot de saus naar wens is ingedikt, ongeveer 30 tot 60 seconden. Haal van het vuur en serveer. Smakelijk!
Toon meer