Ingrediënten
Voor de topping:
- 1/2 kopje geroosterde hazelnoten, fijngehakt
- 1/3 kopje verse muntblaadjes, fijngehakt
- 1/3 kopje verse peterselieblaadjes, fijngehakt
- 1/3 kopje granaatappelpitjes
- 1/4 kopje extra vierge olijfolie
- Zout, naar smaak
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
Voor de dip:
- 1/4 kop extra vierge olijfolie
- 1 kg wortelen, in plakjes gesneden
- 1 middelgrote sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel sumak
- 1 theelepel Aleppo peper (of 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken)
- 1/2 theelepel gemalen kardemom
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- Zout, naar smaak
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 1,5 kopje water, meer indien nodig
- 1 kop Griekse yoghurt
- 2 theelepels rode wijnazijn
- 2 theelepels honing
- Pita chips, om te serveren
Voorbereiding
Stap 1:
Roer in een kleine mengkom alle ingrediënten voor de topping door elkaar. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe.
Stap 2:
Bak de wortelen, sjalot, knoflook en kruiden een 2-tal minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het water toe en laat verder stoven tot de wortelen zacht zijn.
Stap 3:
Doe de wortelen en het overgebleven kookvocht in een kom. Voeg de resterende olijfolie, yoghurt, azijn en honing toe en pureer tot een gladde massa. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout, peper, azijn en honing toe.
Stap 4:
Doe de dip in de MOODS outdoor kommetjes, strijk de bovenkant van de dip lichtjes glad en schep de kruidentopping erover. Werk af met een scheutjes olijfolie en serveer met geroosterde pitachips