Doorgaan naar artikel
Kruidige worteldip

Kruidige worteldip

INGREDIËNTEN:

  • Olijfolie
  • Wortelen
  • Sjalot
  • Knoflook
  • Kruiden (niet gespecificeerd welke)
  • Peper
  • Zout
  • Water
  • Yoghurt
  • Azijn
  • Honing
  • Pitachips (om erbij te serveren)

Stap 1: 

Roer in een kleine mengkom alle ingrediënten voor de topping door elkaar. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe.


Stap 2:

Bak de wortelen, sjalot, knoflook en kruiden een 2-tal minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het water toe en laat verder stoven tot de wortelen zacht zijn.


Stap 3:

Doe de wortelen en het overgebleven kookvocht in een kom. Voeg de resterende olijfolie, yoghurt, azijn en honing toe en pureer tot een gladde massa. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout, peper, azijn en honing toe.


Stap 4:

Doe de dip in de MOODS outdoor kommetjes, strijk de bovenkant van de dip lichtjes glad en schep de kruidentopping erover. Werk af met een scheutjes olijfolie en serveer met geroosterde pitachips

Vorige post Volgende bericht