Aller au contenu
CITROENSORBET

CITROENSORBET

Deze citroensorbet is niet enkel een verfrissing voor je smaakpapillen, maar ook dé perfecte balans tussen zoet en zuur. Deze romige sorbet is een heerlijke lekkernij of een geweldige toevoeging aan een glas ijsthee.

 

PORTIES: 4

BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN

TOTALE TIJD: 55-60 MINUTEN

 

INGREDIËNTEN

Voor de citroensuikersiroop

• zeste van 3 grote citroenen

• 150 g kristalsuiker

• 240 ml water

• snuifje zout

Voor de sorbet

• 175 ml vers citroensap (van bovenstaande citroenen)

• 350 ml water

• citroensuikersiroop, van hierboven

 

RECEPT

1: Maak de suikersiroop door alle ingrediënten te mengen in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Kook tot alle suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.

2: Zodra de siroop is afgekoeld, meng je deze met het verse citroensap en water.

3: Giet het mengsel in de GreenPan Frost-mengkom en dek ze af met deksel.

4: Selecteer de Sorbet-modus, L1. Roer tot het mengsel afgekoeld is en er een piepje klinkt.

5: Serveer onmiddellijk of doe het in de vriezer in een luchtdichte bak.

 

SNELLE TIPS

Gebruik een handrasp om de schil van de citroenen te raspen. Als je er geen hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken om de citroen te schillen en de schil in dunne plakjes snijden.

Deze sorbet heeft de ultieme citroensmaak dankzij de zeste erin, maar als je dat niet lekker vindt, kun je deze uit de suikersiroop zeven.

Post précédent Prochain article

laissez un commentaire