Zo maken wij het verschil

Onze duurzaamheidsinitiatieven

We streven ernaar om producten te maken van topkwaliteit, maar hebben ook aandacht voor onze planeet. Ontdek wat we doen om onze impact op het milieu stap voor stap te verkleinen.

Onze missie

Over GreenPan

GreenPan is een Belgisch merk, opgericht door twee jeugdvrienden: Jan Helskens en Wim De Veirman. Toen ze ontdekten hoe schadelijk pannen met een traditionele antikleeflaag kunnen zijn, grepen ze hun kans. Hun missie? PFAS wereldwijd uit de keuken halen!


In 2007 lanceerde GreenPan zijn eerste pannen met een PFAS-vrije keramische antikleeflaag. In de jaren erna bleef GreenPan zijn producten voortdurend verbeteren en vernieuwen. Daarnaast werd het assortiment verder uitgebreid. Bij GreenPan vind je nu ook bakvormen en elektrische keukentoestellen met een PFAS-vrije antikleeflaag. Zo helpt GreenPan jou om je keuken volledig PFAS-vrij te maken.

Is GreenPan ‘green’? 

Is GreenPan een duurzamer merk? En waarom zijn onze producten milieuvriendelijker? We vroegen het aan jullie!

Deze video bevat reclame waarin klanten en medewerkers van GreenPan hun ervaring delen.

De originele keramische antikleeflaag

Het GreenPan-verschil

Aandacht voor het milieu maakt deel uit van ons verhaal - al sinds dag 1. In 2007 ontwikkelden we onze Thermolon™ keramische antikleeflaag, een PFAS-vrij alternatief voor traditionele antikleeflagen.


Luid roepen dat we enkele giftige stoffen niet gebruiken? Dat doen wij niet. Ons standpunt is: als het niet vólledig PFAS-vrij is, is het niet gezond.

PFAS-vrij sinds dag 1

Onze producten hebben allemaal een PFAS-vrije antikleeflaag. Daar kun je op rekenen.

We blijven innoveren

Onze fabriek, onze regels

Bij GreenPan hebben we onze eigen fabrieken. We kennen het DNA van onze producten. We maken onze antikleeflagen en pannen zelf, en we zorgen ervoor dat elk product voldoet aan onze normen.


We streven er ook naar om de duurzaamheid van onze fabrieken voortdurend te verbeteren. Onze fabriek in China draait bijvoorbeeld voor een deel op zonne-energie, een schone en hernieuwbare energiebron. Zo verkleinen we onze CO2-voetafdruk.

Sinds 2023 koopt onze fabriek ook hernieuwbare energie in bij een lokale gecertificeerde bron, die naar schatting in 40% van het totale energieverbruik voorziet. Zo dragen we ons steentje bij aan een
betere toekomst.

Opnieuw en opnieuw

Gerecycleerde materialen

We werken hard om het percentage gerecycleerd aluminium in onze potten en pannen te verhogen. Momenteel bevatten al onze aluminium pannen minstens 25% gerecycleerd aluminium. Pannen gemaakt sinds 1 januari 2022 bevatten minstens 65% gerecycleerd aluminium en onze Evolution collectie bevat maar liefst 100% gerecycleerd aluminium.


Voor onze verpakkingen gebruiken we gerecycleerd karton en we streven ernaar om in de toekomst nog méér gerecycleerde materialen in onze processen op te nemen.

Schoner water

Beter afvalwaterbeheer

We gebruiken om te beginnen geen PFAS in ons productieproces, maar daar stopt het niet: we hebben een eigen waterzuiveringsinstallatie gebouwd. Het afvalwater uit onze fabriek in China wordt door ons gespecialiseerde technische team beheerd en voortdurend op kwaliteit gecontroleerd. Het gezuiverde water wordt ter plaatse hergebruikt en wat overblijft, wordt volgens de regelgeving voor afvalwaterlozingen naar een andere locatie afgevoerd. Door het water dat we in ons productieproces gebruiken te zuiveren en te hergebruiken, creëren we een duurzame cyclus.

Stap voor stap naar een betere toekomst!

Maak samen met ons het verschil

Kook PFAS-vrij!