Doorgaan naar artikel
VERSE FRAMBOZENSORBET

VERSE FRAMBOZENSORBET

Vier het bessenseizoen met deze heerlijk zure en romige sorbet. Perfect om je tijdens de warme maanden te verkoelen of om je smaakpapillen te prikkelen na een pittige maaltijd.

 

PORTIES: 4

BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN

TOTALE TIJD: 55-60 MINUTEN

 

INGREDIËNTEN

Voor de suikersiroop

• zeste van 1 grote citroen

• 200 g kristalsuiker

• 240 ml water

• snufje zout

Voor de sorbet

• 750 g frambozen, gewassen

• 240 ml water

• citroensuikersiroop, van hierboven

 

RECEPT

1: Maak de siroop door alle ingrediënten in een kleine steelpan op middelhoog vuur te mengen. Laat de siroop koken tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen en zeef om de zeste te verwijderen.

2: Doe alle frambozen met het water in een blender en mix op hoge snelheid. Zeef door een fijne zeef of kaasdoek om alle zaadjes te verwijderen. Roer de frambozenpuree door de siroop.

3: Giet het mengsel in de GreenPan Frost-mengkom en dek ze af met het deksel.

4: Selecteer de Sorbet-modus, L1. Roer tot je Frost overschakelt naar Cool en piept.

 

SNELLE TIPS

Gebruik een dunschiller om de zeste van de citroen te verwijderen, zo kan je de schil met een vork weghalen zonder te zeven.

Vorige post Volgende bericht

laat een reactie achter